Joveda

Hej! Välkomna tillbaka till bloggen! Den här veckan har vi haft mycket och göra med bland annat hemtentor och arbete. Därför har det inte varit så mycket nya uppdateringar på våra sociala medier denna vecka, men förhoppningsvis uppdaterar vi er lite mer under den kommande veckan. Vi lovade er förra veckan att vi nu skulle skriva om tre nya Joveda-produkter och ge er en djupare inblick om just de produkterna. Så idag kommer vi att fortsätta på vårt tema om Våra Joveda produkter och om ni håller ögonen öppna denna vecka så kommer vi även att släppa ett extra-blogginlägg där Ingrid berättar mer om sin resa till Malaysia och Singapore!

Sandalwood dagkräm

Sandalwood dagkräm med avmattande effekt

Sandalwood är en oerhört spännande ingrediens då den bland annat i Indien getts stor respekt i hundratals år

Sandalwood dagkräm är nog min nya favoritprodukt då den har varit väldigt effektiv på min blandade hudtyp. Sandalwood dagkräm rekommenderas just för oljig hud eller blandad hud och är dessutom en perfekt sommarkräm för dig som brukar svettas och bli blank i ansiktet på sommaren.  Sandalwood eller på svenska ’’sandelträ’’ är en oerhört spännande ingrediens då den bland annat i Indien getts stor respekt i hundratals år.  Sandalwood är antiseptisk och har en förmåga av att kunna läka sår ganska så snabbt, den kan bota infektioner och lämnar samtidigt efter sig en känsla av fräschhet! Vår Sandalwood dagkräm hjälper till att balansera huden och ger dig en fräsch och matt yta. Denna mattifierade kräm är icke-fet och glansfri, vilket gör den till en bra sommarkräm om man ofta brukar drabbas av att huden blir blank. Min erfarenhet av krämen var väldigt positiv eftersom den inte alls är kladdig och den sätter sig snabbt in i huden, vilket ger en väldigt skön och fräsch känsla! Rekommenderas starkt till dig med oljig hud, blandad hud eller du som brukar bli blank i huden.

Saffran utjämnande och läkande kräm

Saffran utjämnande och läkande kräm

Krämen är mest till för dig som har pigmentfläckar eller ärr från acne eftersom den hjälper till att bleka de och ger en jämn ton

Saffran utjämnande och läkande kräm är det nog min mamma Ingrid som provat mest av oss. Ingrid har provat den på eksem och problemområden där den har gett en lugnande och läkande effekt. Vi kan nog inte säga att det är en eksemkräm, men däremot har den gett mycket lindring. Krämen verkar genom att jämna ut huden om man har till exempel pigmentfläckar eller synliga pormaskar. Krämen ska användas på natten för att den ska kunna ge bäst effekt. Den har dock ingen återfuktande effekt och rekommenderas därför inte att användas som dagkräm. Däremot går det bra att använda den på fler delar av kroppen såsom händerna och halsen. Tack vare sin naturliga formel och mjuka konsistens blir hudfärgen jämn och får fin lyster! Krämen är mest till för dig som har pigmentfläckar eller ärr från acne eftersom den hjälper till att bleka de och ger en jämn ton.

Vegetabilisk peeling

Vegetabilisk peeling

En helt vegetabilisk peeling som består av ämnen såsom ris, havre, mandel, henna och sandelträ, samt mineraler!

Den vegetabiliska peelingen har jag börjat använda mer och mer nu och jag uppskattar den också mer och mer då den varit väldigt effektiv av att bleka bland annat ärr efter finnar och lämnat efter sig en mjuk hud. Peelingen består av ämnen såsom ris, havre, mandel, henna och sandelträ, samt mineraler. Vegetabiliska peelingen brukar säljas i en burk som innehåller ett pulver som ska blandas med vatten. Man brukar beräkna ungefär 2 tsk pulver tillsammans med 2 msk vatten. Peelingen ska masseras in på ett torrt ansikte och sedan verka i 10 min, efter det masserar du lite igen med fingertopparna uppåt och utåt och sedan sköljer du bort peelingen med rent vatten. Torka huden och applicera sedan en fuktkräm. Denna peeling är bra för hud som är matt, grov och oren med bland annat ärr från finnar, men också för den som bara behöver en bra hudrengöring. Peelingen hjälper till att balansera och minska fina linjer och rynkor, bleka ärr efter finnar eller brännskador och lätta pigmenteringsfläckar. Den rengör huden, stramar porerna, ger lyster och mjukgör huden!

 

Tack för att du har tagit dig tid att läsa, glöm inte att gå in på vår hemsida www.joveda.se. Beställer du nu får du produkterna i slutet av nästa vecka! Ha en trevlig helg så hörs vi snart igen!

Mvh Josefine