shea-butter-torr-hud

Vintern kan vara magisk. Men vintern och huden är ibland två nämnare som inte riktigt vill gå ihop. Många nordiska invånare har nog fått erfara att vinterhalvåret kan slita mycket på deras hud och gör att de drabbas av så kallad torr hud.

Naturen är helt enkelt fantastisk. Däremot är det många gånger lätt att tänka tvärtemot. Speciellt här i Norden så bygger ju de dagliga konversationerna på hur vårt klimat ser ut. Vädret känns som något så centralt för alla nordiska invånare att kunna prata om, speciellt kallt väder. Har ni till exempel varit med om att man kollar på någon väder-app som visar att det ska bli -10 grader och man berättar det för sina kollegor? Det kan skapa en del hysteriska diskussioner och folk blir lika chockade varje gång över den plötsliga kalla temperaturen, även om vi vet att det händer varje år.

Varför får vi torr hud?

Men det är ju så att kallare klimat brukar leda till att människor lättare drabbas av torr hud, vilket kan vara väldigt påfrestande. Torr hud beror ofta på vätskebrist i huden som gör att vi saknar fukt. Vissa människor har dock en större tendens att drabbas av torr hud då det kan påverkas av gener. Men det är också många som drabbas av torrhet när det blir kallt ute, eftersom när temperaturen sjunker så sjunker även fuktigheten i luften. Till och med vissa produkter som vi använder på våra ansikten, som vi tror ska hjälpa till att återfukta huden, kan istället innehålla en del kemikalier som ger motsatt effekt och istället torkar ut huden.

Att förstå orsaken bakom varför vi får torr hud, kan hjälpa oss att förstå vad vi behöver göra för att motverka torr hud. Och om vi då med enkel logik försöker förklara det här, så ser vi att minskad fukt ger förutsättningar för torr hud. Detta betyder alltså att om vi vill bli av med torr hud så måste vi alltså tillsätta någon form av fukt på huden. Vi vet också att många produkter innehåller kemikalier som egentligen ska motverka torr hud, men som istället torkar ut huden ännu mer. Vad ska man då använda? Jag skulle vilja att vi går tillbaka till naturen och tittar lite på Shea Butter.

Det naturliga botemedlet mot torr hud

shea-butter-torr-hud

Shea Butter, som både är vitaminrik och återfuktande, gör den idealisk att använda på en torr hud

Shea är ett träd vars frukt är mycket rik på vitaminer såsom vitamin A, E och F (essentiella fettsyror). Av Shea-trädets frukt görs Shea Butter vars effekter är som grädden på moset för en torr hud. Shea Butter innehåller de nödvändiga feta ämnena som huden behöver för att återfuktas. Shea Butter, som både är vitaminrik och återfuktande, gör den idealisk att använda på en torr hud. Shea Butter är alltså en sorts medicin som vi hittar i vår natur. Många människor i Norden drabbas av torr hud, men med hjälp av naturliga ämnen såsom Shea Butter så kan hudproblemen lösas. Tips till er där ute som lider av torr hud är att leta efter en produkt med mindre kemikalier och mer naturliga ämnen, såsom Shea Butter.

 

Hoppas det här kan hjälpa dig och din torra hud! Om ni undrar något får ni jättegärna ställa frågor till oss. Ha en trevlig helg!

Mvh Josefine och Ingrid