ginger-shot-joveda

Efter en lång och kylig vinter känns det som att solen äntligen börjar komma tillbaka igen. Det blir verkligen en stor förändring när man får se solen lysa. Plötsligt känner man sig lite gladare, människor börjar le igen och vårkänslorna börjar komma. Något som däremot är lite lurigt är att immunförsvaret fortfarande kan vara känsligt och det kan fortfarande vara svårt att hålla dig frisk. När man minst anar det så ligger förkylningen bakom hörnet igen. 

Naturligt och enkelt sätt att hålla sig frisk

Men det finns faktiskt knep för att bygga upp immunförsvaret och olika sätt att kunna förebygga förkylningar. Mitt knep, som jag tänkte berätta om, har lyckats hålla mig frisk (än så länge) hela vintern! Det är dessutom väldigt enkelt. Och.. NATURLIGT.

Nu i vintras testade jag för första gången att laga min egna ingefära-shot. Det verkar ha gått en viss trend med ingefära-shots och det brukar säljas mycket nu i färdiga flaskor på olika mataffärer. Jag har ingenting emot att köpa färdiga produkter, däremot är det ju så lätt att göra själv! Min ingefära-shot innehåller bara fyra ingredienser; ingefära, citronsaft, honung och vatten. Här kommer receptet:

Ingefära-shot recept

  • 1 liter vatten
  • 200 g. riven ingefära (ca 2 dl)
  • Saften från 2 citroner
  • 1/2 dl honung
ginger-shot-joveda

Fyra ingredienser – enklare än så blir det inte!

 

Låt vatten och den rivna ingefäran puttra i 20 min. Inte koka! Sila sedan av den rivna ingefäran och låt vattnet svalna en stund. Häll sedan i citronsaft och honung under omrörning. Häll upp i en flaska. KLART!

Ganska billigt och dessutom ganska enkelt! Ett litet glas på morgonen och immunförsvaret håller igång. Håll dig frisk med ingefära-shoten. Hoppas att ni kommer gilla den!

Mvh Josefine